Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Kuopiolaiset juhlivat itsenäisyyspäivänä Musiikkikeskuksessa

Facebook Twitter

Julkaistu 04.12.2023 klo 13:21

Kuopion kaupunginorkesteri esiintyy Eugene Tziganen johdolla

Kaikille kuopiolaisille avoin itsenäisyyspäivän juhla järjestetään keskiviikkona 6.12.2023 Kuopion Musiikkikeskuksessa. Kahvitus yleisölle alkaa klo 12 Valohallissa ja itsenäisyyspäivän juhla Konserttisalissa klo 13.

Juhlan teemana on tänä vuonna lapset ja nuoret eli Hyvä tulevaisuus. Juontajina toimivat Johanna Lintukoto ja Simeoni Leksis.

Kuopion kaupunginorkesteri esiintyy ylikapellimestari Eugene Tziganen johdolla. Ohjelmassa on myös yhteislauluja.

Kuopion konservatorio on mukana monipuolisella ohjelmalla. Vauvamuskarilaisten ja vanhempiensa esitystä säestää Kuopion konservatorion kansanmusiikkiyhtye, jota johtaa Anna Janka-Murros. Konservatorion tanssiryhmä esittää tanssiteoksen Svengi vie. Koreografian on tehnyt Iekku Reinikainen. Arijus Sereckis soittaa pianolla Sibeliuksen Talvikuvan ja Juhani Laine laulaa Oskar Merikannon Elämälle säestäjänään Emma Jääskeläinen.

Juhlassa projisoidaan Hatsalan klassillisen yläkoulun 9.luokan syventävän kuvataiteen opetuksen oppilaiden tekemiä kuvataideteoksia. Kuvataideopettajina ovat olleet Aino Haikola-Pekkarinen ja Elina Koivula.

Kuopion kaupungin tervehdyksen juhlaan tuo kaupunginvaltuuston II varapuheenjohtaja, Harri Auvinen. Juhlapuheen pitää kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Aleksi Eskelinen.

Tilaisuudessa on tulkkaus suomalaiselle viittomakielelle. Juhla striimataan suorana ja lähetystä voi seurata verkosta: linkki striimaukseen.

Juhlaan tulijat voivat pysäköidä Kuopion Musiikkikeskuksen pysäköintialueelle. Mikäli Musiikkikeskuksen pysäköintialue on täynnä, pysäköintiin voi käyttää myös toriparkkia.

Juhlan järjestää Kuopion kaupungin Hyvinvoinnin edistämisen palvelualue. Juhlaan ja kahvitukseen on vapaa pääsy.

Karjalan lennosto järjestää perinteisen seppeleenlaskutilaisuuden Sankaripuistossa ja Kuopion hautausmaalla klo 12 alkaen.

Itsenäisyyspäivänä järjestetään jumalanpalveluksia ja seppeleenlaskuja eri puolilla Kuopion aluetta.

Paikallisten juhlallisuuksien aikataulut löytyvät lähempänä tapahtumaa Kuopion kaupungin verkkosivuilta.

Olet lämpimästi tervetullut juhlistamaan itsenäistä Suomea kanssamme!

Lisätietoja: Johanna Lintukoto, kulttuurisuunnittelija / Kuopion kaupunki, 044 718 5142, johanna.lintukoto(at)kuopio.fi

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: