Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Kevätkauden 2020 ohjelma julkaistu

Facebook Twitter

Julkaistu 21.11.2019 klo 15:30

Raikasta ohjelmistoa, musiikkityylien ja tapahtumien kirjoa

Keväällä 2020 Kuopion Musiikkikeskuksen monipuolisesta tarjonnasta löytyy lastenkonsertteja, nuorten tapahtumia, avointen ovien päivä, musiikkia ikivihreistä iskelmistä Apocalyptican selloheviin, tanssia ja kilpailuja. Kuopion kaupunginorkesteri soittaa kausikonserteissaan raikasta ohjelmistoa ja liikkuu erikoiskonserteissaan mm. suomirokin, jazzin, operettien ja euroviisujen maailmoissa. Orkesteri esittää kevätkaudella suuria suosikkeja, kuten Stravinskin Kevätuhrin ja Chaplinin Sirkus-elokuvan livesäestyksen. Lipunmyynti orkesterin kevätkauden tapahtumiin alkaa torstaina 21.11. ja orkesterin kausikorttien myynti maanantaina 25.11. Lipunmyynti Musiikkikeskuksen muihin tapahtumiin on jo pääosin käynnissä.

Kaupunginorkesterin kausikonserteissa tuoreita teoksia ja kilpailuvoittajia

Keväällä Kuopion kaupunginorkesterin kausikonserteissa puhaltavat raikkaat tuulet. Tutun kapellimestarin, Sascha Goetzelin johdolla maailman ensiesityksenä kuullaan Baptiste Trotignonin trumpettisolisti Romain Leleulle kirjoittama konsertto, joka yhdistää vaikutteita jazzista, afroamerikkalaisesta, maailman- ja orkesterimusiikista. Emmy Lindströmin klarinettikonserton vuodelta 2016 soittaa Suomen ensiesityksenä virtuoosinen Emil Jonason. Samassa konsertissa orkesterin riveihin liittyy Rahmaninovin 2. sinfoniassa nuorten lahjakkuuksien AMKO-sinfonia. Kauden ensimmäiseen kausikonserttiin on valittu alkusoitto kotimaan nuoren polven musiikintekijöihin lukeutuvalta Sauli Zinovjevilta, ja viimeisessä kausikonsertissa soi Jukka Tiensuun suurmenestyksen saanut laulusarja Voice verser Anu Komsin tulkitsemana sekä alkusoittona Ruotsin nuoren polven säveltäjiin kuuluvan Andrea Tarrodin teos. Pakkaspäivien aikaan kausikonsertin kapellimestarina toimii Jackie Shin ja solistina jonglööri Sakari Männistö Lotta Wennäkosken Jong-teoksen myötä.

Orkesterin kausikonserteissa tavataan sekä vanhoja tuttuja että tuoreempia kapellimestari- ja solistituttavuuksia. Orkesterin ylikapellimestari Jaakko Kuusisto johtaa kevään kausikonserteista kolme. Ensimmäisen kausikonsertin solistiksi tulee tuttu pianisti Janne Mertanen ja kapellimestariksi vahvassa kansainvälisessä nosteessa oleva virolainen Mihhail Gerts. Helmikuussa paluun orkesterin eteen tekee Kuopion viulukilpailun 2015 voittanut Tami Pohjola. Seuraava kausikonsertti tuo Kuopioon säkenöivät kilpailuvoittajat: kapellimestari Elena Schwarzin ja sellisti Senja Rummukaisen. Myös huhtikuussa kausikonsertin solistiksi saapuu tuore kilpailuvoittaja Joséphine Olech, joka soittaa Nielsenin huilukonserton Pikaparantola-oopperan kapellimestarina nähdyn Kalle Kuusavan johdolla. Kausikonserttien lisäksi keväällä nautiskellaan basso Matti Salmisen tähdittämästä konsertista, jossa kaupunginorkesterin ja Oulu Sinfonian muodostama suurkokoonpano esittää Stravinskin merkkiteoksen Kevätuhri. Toukokuussa orkesterin kanssa estradille nousevat nuoret taiturit, kapellimestari I-Han Fu ja viulisti Essi Höglund ohjelmassa mm. kiinalainen Butterfly Lovers -konsertto. Lisäksi orkesteri järjestää keväällä kolme eriteemaista kamarikonserttia sekä viisi konserttia pitäjäraatialueilla. Orkesterin maksuttomia avoimia harjoituksia on kevään aikana viidesti.

Musiikkityylien kirjoa Apocalyptican sellohevistä Chaplinin elokuvan livesäestykseen

Kevätkaudella Kuopion Musiikkikeskuksessa nautitaan mm. jazzista, operettisävelmistä, rockista, hevistä, iskelmistä, lastenmusiikista ja elokuvasta livesäestyksellä. Vuosi alkaa kaupunginorkesterin ja Jukka Perkon konsertilla, joka vie yleisön iloiselle 20-luvulle. Operettisävelmiin rakastutaan orkesterin solisteina sopraano Marjukka Tepponen ja baritoni Kevin Greenlaw. Love Story –konsertin juontaa Aarno Cronvall. Maaliskuussa kaupunginorkesteri yhdistää voimansa Miljoonasade-yhtyeen kanssa, ja huhtikuussa lisää suomirokkia tarjoilee syksyllä suuren suosion saavuttanut Juice Originals.  Raskaamman rockin saralta tarjolla on kansainvälisen tason herkkua, kun Musiikkikeskuksen estradilla voimansa näyttää Apocalyptica. Iskelmää ja ikivihreitä on luvassa mm. Suvi Teräsniskan, Janne Hurmeen, Korsuorkesterin, Aseveli-iltamien ja Kirka-musikaalin tarjoamina. Huhtikuussa show-meininkiä lopetuskiertueellaan tarjoilee lauluyhtye Fork. Vappuna Kuopion kaupunginorkesteri ja kaupunginteatteri yhdistävät voimansa Vappu Goes Euroviisut –konsertissa, jossa kuullaan suomalaisten euroviisujen alkuperäisversioita suurella orkesterilla euroviisujen kulta-ajalta. Kevään suurena erikoissuosikkina kaupunginorkesteri livesäestää Chaplinin Sirkus-elokuvan, jolloin Musiikkikeskuksen Konserttisali muuttuu Kuopion suurimmaksi elokuvateatteriksi.

Sirkusteema näkyy myös kevään tarjonnassa lapsille. Tammikuussa, Lasten ja nuorten Pakkaspäivillä nähdään päiväkotilaisille ja alakoululaisille suunnattu esitys kaupunginorkesterin ja jonglöörin yhteisteoksesta. Niin ikään Pakkaspäivien aikaan Pikku-Papun Orkesteri ja Blind Gut Company tarjoavat lastenmusiikkia ja nykysirkusta yhdistelevän esityksen. Helmikuussa kaupunginorkesterin konsertissa Tapio soivat Jussi Rasinkankaan suositut, kouluissa lauletut kappaleet. Konsertissa esiintyvät myös Pohjantien koulun 4.-5. musiikkiluokkalaiset, ja kokonaisuudesta esitetään konsertit sekä päiväkotilaisille ja koululaisille että perheille. Kuopion kaupunginorkesterin kummilapsitoiminta vuonna 2017 syntyneille kuopiolaislapsille jatkuu varhaisiän musiikkipedagogien kanssa helmikuussa, ja heille suunnitellusta konserttikokonaisuudesta koetaan myös kehitysvammaisille suunnattu versio. Viime vuonna suosion saanut Tubetour saapuu taas Kuopion Musiikkikeskukseen helmikuun lopulla. Nuoria anime-harrastajia Musiikkikeskukseen houkuttelee jälleen heinäkuussa Nekocon-tapahtuma.

Lukuisia tapahtumia Kuopion viulukilpailusta valtakunnalliseen voimistelufinaaliin

Musiikkikeskuksen kevääseen mahtuu tapahtumia sekä kulttuurin- että tiedonnälkäisille. Tammikuun alussa talon valtaa Kuopion viulukilpailu 13. kerran. Alku- ja välierien jälkeistä finaalia säestää Kuopion kaupunginorkesteri. Musiikkikeskuksen avointen ovien päivää vietetään torstaina 13.2. klo 11-15. Silloin talon toimijat toivottavat kaikki musiikin ja tanssin ystävät tervetulleiksi Musiikkikeskukseen Kuopiosta ja kauempaakin. Ohjelmassa on mm. musiikki- ja tanssiesityksiä, talon esittelykierroksia sekä arvontaa ja erikoistarjouksia. Talon muita tapahtumia kevään aikana ovat mm. Kuopion alueen yhdeksäs brändiseminaari, muotia ja kauneutta esittelevät Onnenaika-messut sekä Kuopion vanhusneuvoston ja eläkeläisjärjestöjen järjestämä Kielonpäivän tapahtuma. Stand upin saralla yleisöä naurattaa huhtikuussa Jaakko Saariluoma.

Tanssin ystäville löytyy Kuopion Musiikkikeskuksesta useita tapahtumia kevätkauden aikana. Vuoden alussa St Petersburg Ballet Orchestra tuo Kuopioon Joutsenlampi-baletin. Saman kuun aikana voimistelun huippusuorituksia koetaan Polkuja 2020 –koreografiakilpailussa, ja Savonia-AMK:n tanssinopiskelijat pistävät reportteri Tintin ja salapoliisit vauhtiin Pakkastanssin esityksessään. Kuopion konservatorion perus- ja syventäviä opintoja tekevien sekä pienten tanssijoiden kevätnäytöksistä nautitaan toukokuussa, ja tanssin ja voimistelun valtakunnallinen Lumo-finaali nähdään Musiikkikeskuksessa kesäkuussa. Talon kevätkausi päättyy tuttuun tapaan Kuopio Tanssii ja Soi –festivaaliin, joka järjestetään 51. kerran. Kaupunginorkesterin kevätkauden päättää Peräniemen kasinolla perinteinen Suvisoitto, johon on vapaa pääsy.

Kevätkaudella Ravintola Oodin kahvio Musiikkikeskuksessa on tuttuun tapaan auki arkisin klo 9.30-15.30, ja lounasta tarjoillaan arkisin klo 11-14 hintaan 10 € / hlö. Ravintola Oodi on avoinna myös konserttien ja tapahtumien yhteydessä. Konserttien väliaikavaraukset kannattaa tehdä etukäteen osoitteessa: www.kanresta.fi/valiaikatarjoilut. Varauksen voi tehdä myös sähköpostitse: ravintolapalvelutkuopio(at)kanresta.fi tai puhelimitse: 045 1874 060 (ma–pe klo 9–16). Katso Ravintola Oodin uutisia Facebookista: RavintolaOodi ja Instagramista: ravintolaoodi.

Lipunmyynti: Kuopion Musiikkikeskus, ma-pe klo 12-17 tai esityksen alkuun, viikonloppuisin 1 h ennen esitystä, puh. 0600 96 100 (1,98 €/ min + pvm). Myynti myös Kuopio Info, Sokos Kuopio ja Lippupisteen myyntipisteet. eLiput: www.lippu.fi. Lisäksi Kuopion kaupunginteatteri (Niiralankatu 2) 2 tuntia ennen esitystä, la klo 12-18, puh. 0600 41 31 43 (1,98 €/ min + pvm + mpm).

KUOPION MUSIIKKIKESKUS JA KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionmusiikkikeskus.fi | Facebook: KuopionMusiikkikeskus | Youtube: KuopioMusiikkikeskus | Instagram: kuopionmusiikkikeskus

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: