Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Kevätkauden 2019 ohjelma julkistettu

Facebook Twitter

Julkaistu 26.11.2018 klo 10:18

Talon kaikki toimijat palaavat saman katon alle vuoden alussa

Vuoden 2019 alussa Kuopion Musiikkikeskuksen kaikki toimijat palaavat saman katon alle perusparannusremontin jälkeen, ja kevätkauden aluksi toimijat kutsuvat kaikki kuopiolaiset Avoimien ovien päivään. Keväällä Kuopion kaupunginorkesteri tekee yhteistyötä nuorten kanssa ja esittää rohkeaa ohjelmistoa. Musiikkikeskuksessa supersuosittujen nimien esityksistä pääsevät nauttimaan kaikenikäiset musiikin ja tanssin ystävät, ja Konserttisalissa koetaan sekä suurkokoonpanojen soundeja että akustisia versioita. Lipunmyynti kevätkauden tapahtumiin alkaa maanantaina 26.11.

Kaupunginorkesteri soittaa yhteiskonsertteja ja rohkeaa ohjelmistoa

Kuopion Musiikkikeskuksessa toimivat oppilaitokset palaavat rakennukseen vuoden 2019 alussa, ja talon toimijat toivottavat tervetulleiksi kaikki kuopiolaiset Avoimien ovien päivään 12.1., jolloin tarjolla on mm. musiikki- ja tanssiesityksiä, talon esittelykierroksia, Kuopion kaupunginorkesterin avoin harjoitus sekä arvontaa ja erikoistarjouksia. Kaupunginorkesteri tekee monipuolista yhteistyötä kevään aikana talon opiskelijoiden sekä kummikoulunsa, taidelukio Lumitin oppilaiden kanssa. Tammikuussa taidelukio Lumitin 50-vuotisjuhlakonsertissa soivat ooppera-, operetti- ja musikaalisävelmät kapellimestari Emilia Hovingin johdolla ja sopraano Sanna Matinniemen tulkitsemina. Ystävänpäivänä 14.2. otetaan kaveria kädestä ja lauletaan yhdessä kaikille tuttuja kappaleita vuosikymmenten varrelta. Yhteislaulukonsertin esilaulajina ja orkesterissa mukana on Kuopion konservatorion ja Savonia-ammattikorkeakoulun musiikin opiskelijoita. Samasta ohjelmistosta tarjotaan avoin harjoitus kehitysvammaisille.

Orkesterin sinfoniakonserteissa kuullaan rohkeaa ohjelmistoa, jossa näkyy ylikapellimestari Jaakko Kuusiston kädenjälki. Konsertteja sävyttävät yhteydet mm. Viroon, Ruotsiin ja Norjaan kapellimestariniminä mm. virolainen Risto Joost ja ruotsalainen Johannes Gustavsson. Kuusisto johtaa keväällä kaksi sinfoniakonserttia solisteinaan Elina Vähälä ja Heini Kärkkäinen. Kuusiston johdolla koetaan myös elokuva Laulu tulipunaisesta kukasta orkesterin livesäestyksellä. ”Kevätkaudessa rakkaat naapurimaamme ovat näkyvästi esillä lukuisien kapellimestari- ja solistivieraiden muodossa, sekä myös musiikissa. Kuulemme esimerkiksi Lepo Sumeran, Kurt Atterbergin ja Edvard Griegin teoksia. Elokuvakonsertti Laulu tulipunaisesta kukasta tuo näytille suomalais-ruotsalaista yhteistyötä sadan vuoden takaa Mauritz Stillerin ja Armas Järnefeltin luomuksen kautta”, Kuusisto luonnehtii. Sinfoniasarja alkaa 17.1. Brahms ja Barber –konsertilla. Sarjan toisessa konsertissa sekä kapellimestarina että solistina toimii käyrätorvivirtuoosi Radovan Vlatković. Helmikuussa Florian Ludwigin johtamaan, meriteemaiseen konserttiin odotetun vierailun tekee mezzosopraano Lilli Paasikivi. Maaliskuussa Andre Jolivet’n fagottikonserton esittää kapellimestari Eugene Tziganen johdolla orkesterin oma fagotin äänenjohtaja Lucian Dăncescu, ja flamencotanssin Väinö Raition teoksiin kapellimestari Jutta Seppisen johdolla yhdistää tanssija Kaari Martin.

Orkesterin soittoa voi kuulla kevään aikana neljässä avoimessa harjoituksessa, jotka ovat yleisölle maksuttomia. Vapaa pääsy on myös orkesterin Creative Music Making -viikon konserttiin ohjelmanaan musiikkia, jota ei vielä ole olemassa. Kevätkauden taiteilijoihin voi tutustua neljässä kaikille avoimessa taiteilijatapaamisessa, jotka järjestetään ennen Sinfoniasarjan konsertteja Valohallissa. Orkesterin suosion saanut Kamarisarja jatkuu kevätkaudella, ja sen ohjelmistossa on mm. italialaista ja ranskalaista musiikkia sekä Igor Stravinskin Sotilaan tarina. Konsertit järjestetään Kuopion Musiikkikeskuksessa, Kuopion kaupungintalolla sekä Eelim-temppelin salissa. Pääsiäisviikolla orkesterin jouset jalkautuvat konsertoimaan Muuruveden ja Maaningan kirkkoihin hiljaisen viikon ohjelmalla. Koko orkesteri vierailee Peräniemen kasinolla kevätkauden lopussa 20. Suvisoitolla.

Estradilla esiintyvät kaikenikäisten suosikit

Kevätkaudella Kuopion Musiikkikeskuksesta löytyy tarjontaa niin lapsille, nuorille ja nuorille aikuisille kuin myös aikuisempaan makuun ja varttuneemmalle väelle. Koko perhe pääsee nauttimaan musiikin ilosta kaupunginorkesterin Pippuri soikoon! –konsertissa tammikuussa, palkitun Pikku Papun Orkesterin konsertissa hiihtolomalla sekä Kössi Kengurun 50-vuotista taivalta juhlistavassa, kaupunginorkesterin animaatiokonsertissa solistina ja livetehosteiden tuottajana Marzi Nyman. Vuoden odotetuin TubeTour-kiertue karauttaa Musiikkikeskukseen suosikkitubettajien eli Herbalistin, Ilaripron, ILONAN, Jennysvoices’n, TOMASIN ja Zonevd:n kera. Heinäkuussa Nekocon-tapahtuma tuo jälleen nuoret animeharrastajat taloon. Massiivisia soundeja tarjoaa kaupunginorkesterin, Saimaa-yhtyeen ja Kuopion Nuorisokuoron muodostaman suurkokoonpanon yhteiskonsertti 9.2. Rock-klassikoita kuullaan mm. Stratovariuksen laulajana tunnetun Timo Kotipellon tähdittämällä keikalla 2.2., ja 1.3. moniulotteisuutensa näyttää Sonata Arctica versioiden biisejään akustisesti.

Vappuna herkutellaan Ravintola Oodin vappubuffet’n lisäksi Juha ”Watt” Vainion teksteillä kaupunginorkesterin, Mari Palon ja Hannu Lehtosen tulkitsemina. Kesäkuun alussa At the Movies –elokuvakonsertissa kaupunginorkesterin solisteina nähdään valovoimaiset Diandra ja Pepe Willberg. Kevätkaudella yleisön valloittavat myös aina suosittu Lauri Tähkä 12.4., hurjaa keikkasuosiota keräävä Vesterinen yhtyeineen 16.3., kokoonpano Silvennoinen, Försti, Hela & Band 30.3., lauluyhtyeet Fork 6.4. ja Manhattan Transfer 17.5. sekä Niina Lahtisen ja Janne Katajan juontamassa hyväntekeväisyyskonsertissa 26.4. Olavi Uusivirta, Diandra, Ida Elina ja Osmo Ikonen. Helmikuussa Konserttisalin täyttää perinteinen Aseveli-iltamat, jonka jälkeen tanssitaan Valohallissa. Maaliskuussa Konserttisalin lavalle nousevat Anneli Saaristo sekä Kirka-musikaalin artistit, ja huhtikuussa estradilla ovat AMKO-sinfonian soittajat. Stand upin saralla yleisöä hauskuuttavat TV:stä tutut Roope Salminen ja Ernest Lawson Putoillaan-show’ssaan. Lailasta Lordiin –euroviisushow’ssa viihdytään dragartistien Jukka K. ja Divet seurassa.

Tapahtumia tarjotaan tanssin ystäville ja tiedonnälkäisille

Tanssista nauttiville on kevätkaudella tarjolla mittava määrä tanssitapahtumia. Kausi alkaa Joutsenlampi-baletilla järjestäjänä St. Petersburg Ballet Theatre & Ballet Orchestra. Kuopion Reippaan Voimistelijoiden Polkuja 2019 –koreografiakilpailu tuo jälleen taloon kokoelman tanssiesityksiä ympäri Suomen. Kuopion konservatorion tanssikoulun kevätnäytös nähdään Konserttisalissa toukokuussa, samoin pienten tanssijoiden kevätnäytös Valohallissa. Tanssikauden huipentaa 50. Kuopio Tanssii ja Soi kesäkuussa. Kevätkaudella Musiikkikeskuksessa järjestetään myös juhlia sekä seminaari- ja messutapahtumia.  Kahdeksannen Kuopion alueen brändiseminaarin puhujana kuullaan mm. tulevaisuuden tutkija Esko Valtaojaa. Onnenaika-messuilla teemoina ovat häät, juhlat, kauneus, terveys ja hyvinvointi. Kielonpäivän tapahtumassa tietoa antavat mm. Kuopion vanhusneuvosto ja eläkeläisjärjestöt.

Ravintola Oodin kahvio palvelee jälleen asiakkaita myös päiväsaikaan 7.1. alkaen. Kahvio on auki arkisin klo 9.30-15.30, ja lounasta tarjoillaan arkisin klo 11-14 hintaan 10€/hlö. Ravintola Oodi on avoinna myös konserttien ja tapahtumien yhteydessä. Konserttien väliaikavaraukset kannattaa tehdä etukäteen osoitteessa: www.kanresta.fi/valiaikatarjoilut. Varauksen voi tehdä myös sähköpostitse: ravintolapalvelutkuopio(at)kanresta.fi tai puhelimitse: 045 1874 060 (ma–pe klo 9–16). Katso Ravintola Oodin uutisia Facebookista: RavintolaOodi ja Instagramista: ravintolaoodi.

Lipunmyynti: Kuopion Musiikkikeskus, ma-pe klo 12-17 tai esityksen alkuun, viikonloppuisin 1 h ennen esitystä, puh. 0600 96 100 (1,98 €/ min + pvm). Myynti myös Kuopio Info, Sokos Kuopio ja Lippupisteen myyntipisteet. eLiput: www.lippu.fi. Lisäksi Kuopion kaupunginteatteri (Niiralankatu 2) 2 tuntia ennen esitystä, la klo 12-18, puh. 0600 41 31 43 (1,98 €/ min + pvm + mpm).

KUOPION MUSIIKKIKESKUS JA KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionmusiikkikeskus.fi | Facebook: KuopionMusiikkikeskus | Youtube: KuopioMusiikkikeskus | Instagram: kuopionmusiikkikeskus

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: