Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Kevään ensimmäisessä kausikonsertissa toivotetaan tervetulleeksi uusi ylikapellimestari Eugene Tzigane

Facebook Twitter

Julkaistu 26.01.2023 klo 16:27

Kuopion kaupunginorkesterin käyrätorvisolistina tšekkiläinen Zuzana Rzounková

Kuopion kaupunginorkesterin kevään kausikonserttisarja alkaa Kuopion Musiikkikeskuksessa torstaina 2.2. klo 19 uuden ylikapellimestarin, Eugene Tziganen johdolla. Solistiksi saapuu Prahan sinfoniaorkesterin soolotorvisti Zuzana Rzounková, joka esittää Richard Straussin suositun 1. käyrätorvikonserton. Konsertin aloittaa Kurt Schwertsikin Kutistettu sinfonia ja sen päättää Franz Schubertin C-duurisinfonia ”Suuri”. Konserttia edeltää samana päivänä avoin harjoitus klo 12 Konserttisalissa ja taiteilijatapaaminen klo 18 alkaen Valohallissa.

Kevään ensimmäinen kausikonsertti 2.2. alkaa harvemmin kuullulla Kurt Schwertsikin kuuden minuutin paketiksi kutistetulla sinfonialla vuodelta 1999. Sen vastapainoksi konserttiin valikoitiin klassikkoteos, Franz Schubertin Sinfonia nro 9 C-duuri, jota on pidetty romantiikan ajan ensimmäisenä suurena sinfoniana.

Illan solistina vivahteikkailla käyrätorvisoundeilla herkuttelee tšekkiläinen Zuzana Rzounková Richard Straussin 1. käyrätorvikonserton parissa. Käyrätorvella on erityismerkitys Straussin tuotannossa, ja tämäkin teos on näyttävää soitettavaa. Melodiat ovat tarttuvia ja tunnistettavia ja niissä on usein soittimelle sopivaa fanfaarityyliä. Rzounková kuuluu niihin instrumenttinsa edustajiin, jotka orkesteritehtäviensä lisäksi esiintyvät säännöllisesti solistina. Rzounkován vakiintuneisiin yhteistyökumppaneihin kuuluu useita tšekkiläisiä ja eurooppalaisia orkestereita.

Kausikonsertin johtaa orkesterin uusi ylikapellimestari Eugene Tzigane. Kuopiolaisille tutun kapellimestarin tavaramerkeiksi ovat nousseet intensiiviset tulkinnat, uusia näkökulmia avaavat ohjelmistovalinnat sekä hedelmällinen yhteistyö orkesterin kanssa. Syksy 2023 on ensimmäinen Tziganen suunnittelema kausi.

Konsertin kesto noin 1 tunti 40 minuuttia, sisältäen väliajan.

Ennen konserttia kaikille avoimessa taiteilijatapaamisessa klo 18 alkaen esitellään ensin Kuopion tanssii ja soi -tapahtuman kesän 2023 ohjelmistoa. Esittelemässä ovat tapahtuman taiteellinen johtaja Riku Lehtopolku ja toiminnanjohtaja Salima Peippo. Klo 18.30 alkaen tilaisuus jatkuu Kuopion Musiikkikeskuksen ja kaupunginorkesterin johtajan Katariina Kummalan emännöimänä, ja yleisö pääsee kuulemaan illan taiteilijoiden ajatuksia esitettävästä musiikista.

Samana päivänä to 2.2. klo 12 järjestetään Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisalissa kaupunginorkesterin avoin harjoitus, jossa orkesteri soittaa osan iltakonsertin ohjelmasta. Avoimen harjoituksen kesto on noin 50 minuuttia, ja siihen on vapaa pääsy. Avoimen harjoituksen yhteydessä nautitaan Ravintola Oodin maukkaasta buffetlounaasta. Lounaan hinta on 10,50 €, ja se on tarjolla Valohallissa klo 11-14.

Kuopion kaupunginorkesterin kevään kausikortit ovat myynnissä 2.2. saakka hintaan 220 € / 179 € eläkeläiset.  Kausikorttien myynti: Kuopion Musiikkikeskus, Sokos Kuopio ja Lippupisteen myyntipisteet kautta maan ja Lippupisteen verkkokauppa.

Liput Tervetuloa Eugene! -konserttiin: 33 € / 27 € eläkeläiset ja ryhmät väh. 20 hlöä / 11 € lapset alle 16v ja opiskelijat / 4 € konserttipäivän etulippu opiskelijat ja alle 20v. Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

Myynti: Kuopion Musiikkikeskus ma-pe klo 15-17 tai esityksen alkuun, viikonloppuisin 1 h ennen esitystä, puh. 0600 96 100 (1,98 €/min + pvm). Kuopion kaupunginteatteri (Niiralankatu 2, ks. aukioloajat kaupunginteatterin www-sivuilta), puh. 0600 41 31 43 (1,98 €/min + pvm + pmp). Sokos Kuopio ja Lippupisteen myyntipisteet kautta maan. eLiput Lippupisteen verkkokaupasta.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI
Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi
www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: