Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Katariina Kummala Kuopion Musiikkikeskuksen ja kaupunginorkesterin uudeksi johtajaksi

Facebook Twitter

Julkaistu 13.12.2017 klo 17:30

Kuopion Musiikkikeskuksen ja kaupunginorkesterin uudeksi johtajaksi on valittu KM Katariina Kummala, joka on toiminut aiemmin mm. Kemin kaupunginorkesterin intendenttinä sekä Oulu Sinfonian tuottajana. Uusi johtaja aloittaa työnsä keväällä 2018 nykyisen johtajan, Michael Claussenin eläköityessä.

Kuopion Musiikkikeskuksen ja kaupunginorkesterin uuden johtajan haku avautui 11.9. ja päättyi 6.10.2017. Määräaikaan mennessä virkaan saapui yhteensä 22 hakemusta. Hakemusten ja ansiovertailun pohjalta haastatteluun kutsuttiin 7 kelpoisuusehdot täyttävää hakijaa. Haastatteluryhmä esitti yksimielisesti, että virkaan valitaan kasvatustieteen maisteri Katariina Kummala.

37-vuotias Katariina Kummala on toiminut mm. Kemin kaupunginorkesterin intendenttinä neljän vuoden ajan sekä Oulu Sinfoniassa mm. tuottajan tehtävissä. Posiolaisen Kummalan perheeseen kuuluvat puoliso ja 5-vuotias poika. ”Olen tulossa Kuopioon hyvällä ja innokkaalla mielellä”, hän kommentoi.

Kummala aloittaa uuden työnsä 1.3.2018 alkaen. Hän pääsee työskentelemään Kuopion Musiikkikeskuksessa syksyn 2018 alussa, jolloin talo avautuu yleisölle kevään remontin jälkeen. 1.8.2018 alkaen työnsä aloittaa myös Kuopion kaupunginorkesterin uusi ylikapellimestari Jaakko Kuusisto.

Lisätietoja: Kuopion kaupungin palvelualuejohtaja Pekka Vähäkangas, p. 044 7182 792.

Kuopion Musiikkikeskus on yksi Suomen merkittävimmistä konsertti- ja kongressikeskuksista, maakunnan musiikkielämän sydän sekä Kuopion kaupunginorkesterin koti. Musiikkikeskuksessa toimii myös kolme musiikin ja tanssitaiteen oppilaitosta. Musiikkikeskusta ympäröivä Kuopionlahden alue on Kuopion keskustan merkittävin kehittämiskohde.

Kuopion kaupunginorkesteri on Itä-Suomen suurin sinfoniaorkesteri, joka jatkaa satavuotista kuopiolaista orkesteriperinnettä palvellen kuntalaisia sekä koko maakuntaa. Orkesterin pääkapellimestarina toimii Alberto Hold-Garrido. Orkesterilla on vuodessa keskimäärin 60 sinfonia- ja muuta konserttia, joista suurin osa pidetään Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisalissa.

KUOPION MUSIIKKIKESKUS JA KUOPION KAUPUNGINORKESTERI
Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionmusiikkikeskus.fi | Facebook: KuopionMusiikkikeskus | Youtube: KuopioMusiikkikeskus | Instagram: kuopionmusiikkikeskus

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: