Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Kansanmusiikkiyhtye Frigg esiintyy ensimmäistä kertaa sinfoniaorkesterin kanssa 13.9.

Facebook Twitter

Julkaistu 18.04.2019 klo 15:33

Kuopion kaupunginorkesterin konsertin lipunmyynti alkoi tänään 18.4.

Ensi syyskaudella sinfoniaorkesterin sointiin yhdistyy energinen kansanmusiikki, kun virtuoosimainen kansanmusiikkiyhtye Frigg yhdistää voimansa Kuopion kaupunginorkesterin kanssa perjantaina 13.9. klo 19. Kansanmusiikin johtotähtiin kuuluva Frigg lähtee kiertämään Suomen orkestereita huippusovittajien luomien uusien versioiden kanssa, ja Kuopion Musiikkikeskuksen konsertti on uuden ohjelman ensimmäinen esitys. Kuopion kaupunginorkesteria johtaa ylikapellimestari Jaakko Kuusisto.

Palkittu kansanmusiikkiyhtye Frigg laajentaa ensi syksynä ilmaisuaan orkesterimaailman puolelle: huippusovittajat ovat luoneet uusia versioita Friggin omimmasta ohjelmistosta, ja yhtye lähtee nyt kiertämään Suomen orkestereita. Kuopion kaupunginorkesterin konsertti 13.9. on tämän uuden ohjelman ensimmäinen esitys.

Skandinaavisessa mytologiassa Frigg tarkoittaa jumaläitiä ja hedelmällisyyden ja avioliiton jumalatarta. Frigg yhdistelee musiikissaan pohjoismaista perinnettä ja Americanaa omaperäisellä tavalla, jota kuvaamaan maailmanmusiikkimedia on kehittänyt termin nordgrass viitaten yhtyeen bluegrass-vaikutteisiin. Alun perin suomalais-norjalaisena aloittanut yhtye on muuttunut kokonaan suomalaiseksi, mutta pohjoismaiset piirteet ovat edelleen vahvat. Lähes kahdenkymmenen vuoden ajan toimineen seitsikon instrumentteihin kuuluvat neljän viulun lisäksi kitara, cittern, mandoliini sekä kontrabasso.

Yhtye on eloisuudellaan ja riemastuttavilla keikoillaan levittänyt energiaa ympäri maailman ja tullut laajalti tunnetuksi yhtenä Suomen kaikkien aikojen menestyneimmistä kansanmusiikkiyhtyeistä. Kuopion kantaesityksessä kuullaan uusia sovituksia yhtyeen repertuaarin kulmakivistä.

Kansanmusiikkiyhtye Friggiin kuuluvat:

Juho Kivivuori, kontrabasso

Esko Järvelä, viulu

Petri Prauda, mandoliini, säkkipilli ja cittern

Anssi Salminen, kitara

Alina Järvelä, viulu

Tommi Asplund, viulu

Tero Hyväluoma, viulu

Liput Frigg kiertueella -konserttiin: 35 € permanto / 30 € parvet ja ryhmät väh. 20 hlöä / 11 € lapset ja opiskelijat. S-etukortilla 32 € permanto / 27 € parvet ja ryhmät väh. 20 hlöä. Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/ lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

Myynti: Kuopion Musiikkikeskus, ma-pe klo 12-17 tai esityksen alkuun, viikonloppuisin 1 h ennen esitystä, puh. 0600 96 100 (1,98 €/ min + pvm). Myynti myös Kuopio Info, Sokos Kuopio ja Lippupisteen myyntipisteet. eLiput: www.lippu.fi. Lisäksi Kuopion kaupunginteatteri (Niiralankatu 2) 2 tuntia ennen esitystä, la klo 12-18, puh. 0600 41 31 43 (1,98 €/ min + pvm + mpm).

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: