Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Joulukuu soi suomalaista musiikkia ja joulun lämmintä tunnelmaa

Facebook Twitter

Julkaistu 30.10.2020 klo 13:17

Ylikapellimestari Jaakko Kuusisto palaa johtamaan Kuopion kaupunginorkesteria

Kuopion kaupunginorkesterin joulukuun konserteissa soi suomalainen musiikki Jean Sibeliuksesta Jaakko Kuusistoon sekä joulun lämmin tunnelma barokkityyliin. Kaupunginorkesterin ylikapellimestari Jaakko Kuusisto palaa orkesterin eteen 3.12. konserttiin. Paikan päälle Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisaliin otetaan max. 300 henkilöä yleisön turvavälien takaamiseksi.

Kuopion kaupunginorkesterin joulukuun konserteista ensimmäinen, 3.12. juhlistaa seuraavan viikon suomalaisen musiikin ja Jean Sibeliuksen päivää. Konsertissa soi suomalainen musiikki eri aikakausilta. Alkusoittona kuullaan Aulis Sallisen Kamarimusiikki I vuodelta 1975. Illan solistikappaleen, Jaakko Kuusiston lumoavan ja helppotajuisen sellokonserton tulkitsee pitkän kansainvälisen uran tehnyt mestarisellisti Arto Noras. Konsertin päättää Jean Sibeliuksen suosittu ja luonnonläheinen viides sinfonia vuodelta 1919. ”Paluu Kuopioon itsenäisyysviikolla on minulle todella merkityksellinen. Vuosi on ollut monella tavalla vaikea, emmekä ole orkesterin kanssa tavanneet pitkään aikaan”, kertoo konsertin johtava ylikapellimestari Jaakko Kuusisto. ”Konsertin ohjelma alleviivaa tätä merkityksellisyyttä: Sibeliuksen 5. sinfonia on minulle yksi suurimmista. Ystäväni ja suuresti arvostamani taiteilijan, Arto Noraksen saapuminen soittamaan hänelle viime vuonna kirjoittamani sellokonsertto on suuri ilonaihe.”

Joulukuun 9. päivä Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisali muuntautuu kaupungin suurimmaksi elokuvateatteriksi, jossa nähdään iki-ihana ja sydämellinen joulunajan klassikkoelokuva Lumiukko Kuopion kaupunginorkesterin livesäestyksellä. Raymond Briggsin kertomukseen pohjautuva ja palkittu brittiläinen animaatioelokuva on valloittanut yleisönsä ikään katsomatta ympäri maailman. Laulusolistina Walking in the Air -kappaleessa esiintyy orkesterin kummilapsi, 11-vuotias Eetu Koistinen.

14.12. päästään nauttimaan joulun lämmöstä ja tarinoista barokin kullanhohteiseen tyyliin. Kuopion kaupunginorkesterin ja BarokkiKuopio-festivaalin yhteistyössä järjestämässä konsertissa kuullaan mm. miten Heinillä härkien kaukalon soi 1600-luvun Ranskassa ja miltä Enkeli taivaan lausui näin kuulostaa ukulelelle ja nokkahuilulle sovitettuna. Kauneimmat barokkijoululaulut -konsertissa kuullaan rakkaita barokin ajan joululauluja barokkityyliin soitettuina. Joululaulujen lisäksi ohjelmassa on musiikkia mm. Händelin ja Charpentierin joulun ajan teoksista. Kuopion kaupunginorkesterin, BarokkiKuopion ja Ensemble Nylandian kokoonpanoa liiidaa cembalon äärestä Matias Häkkinen.

Myös joulukuussa Konserttisaliin otetaan yleisöä max. 300 henkilöä. Turvallisuusohjeet mm. hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä ovat edelleen voimassa. Lisäksi Kuopion Musiikkikeskuksen tapahtumissa suositellaan käyttämään kasvomaskia. Maskeja voi ostaa myös Kuopion Musiikkikeskuksen lippukassalta. Ravintola Oodi palvelee Kuopion Musiikkikeskuksessa arkisin klo 11-14 lounaan merkeissä ja aina esitysten yhteydessä. Kahvio on auki myös ennen väliajattomia esityksiä. Jonottamisen välttämiseksi tarjoilut suositellaan varaamaan ennakkoon osoitteesta www.kanresta.fi/valiaikatarjoilut.

Liput suositellaan ostamaan etukäteen Lippu.fi-verkkokaupasta. Kuopion Musiikkikeskuksen lipunmyynti palvelee asiakkaita ma-pe klo 15-17 tai esityksen alkuun ja viikonloppuisin tuntia ennen esitystä. Lippuja talon esityksiin voi ostaa myös Kuopion kaupunginteatterista, Kuopio Infosta, Sokos Kuopiosta ja muista Lippupisteen valtakunnallisia myyntipisteistä niiden aukioloaikoina. Asiakkaan sairastuessa Kuopion kaupunginorkesterin järjestämään esitykseen voi perua ostetut liput viimeistään 1 h ennen esityksen alkua.

Kuopion kaupunginorkesteri seuraa uusia turvallisuussuosituksia aktiivisesti ja reagoi niihin viipymättä.  Muutokset ohjelmatietoihin ovat mahdollisia.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: