Kuopion Musiikkikeskus

Jorma Panulan kansainvälinen kapellimestarikurssi Kuopiossa syyskuussa

Facebook Twitter

Julkaistu 27.03.2018 klo 12:44

Kurssi päättyy ilmaiskonserttiin 21.9.

Kuopion kaupunginorkesteri järjestää professori Jorma Panulan kapellimestarikurssin jälleen ensi syksynä. Kysytty kurssi tarjoaa eri puolilta maailmaa tuleville hakijoille mahdollisuuden kehittää kapellimestaritaitojaan professori Panulan opissa.

17.–21.9.2018 toteutettavalla kurssilla oppia jakaa Kuopion kaupunginorkesterin kunniakapellimestari Jorma Panula, ja harjoitusorkesterina toimii Kuopion kaupunginorkesteri, joka on ollut mukana kurssilla vuodesta 2009 lähtien.

Vuosittain kapellimestarikurssille valitaan noin 10 osallistujaa. Aktiivikurssilaisten orkesterinjohtamista ja professori Panulan opetusta voi seurata osallistumalla kurssille myös passiivioppilana. Hakuaika kurssille on käynnistynyt ja päättyy perjantaina 8.6.2018.

Professori Panula on yksi maailman arvostetuimmista kapellimestariopettajista. Hänen opissaan ovat olleet mm. Esa-Pekka Salonen, Jukka-Pekka Saraste, Osmo Vänskä ja Atso Almila. Kuopion kapellimestarikurssilla ovat aiempina vuosina opiskelleet mm. Sascha Goetzel ja Klaus Mäkelä.

Kapellimestarikurssin päätteeksi yleisöllä on mahdollisuus päästä nauttimaan kurssilaisten ja orkesterin yhteistyön tuloksista Kuopion Musiikkikeskuksessa järjestettävässä ilmaiskonsertissa perjantaina 21.9. klo 19.

Kurssin järjestäjänä on toiminut vuodesta 2011 alkaen Kuopion kaupunginorkesteri.

Lisätietoja: orkesterisihteeri Elina Kasurinen, elina.kasurinen(at)kuopio.fi, p. 044 7182 363 sekä www.kuopionkaupunginorkesteri.fi

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: