Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Jazzlaulaja Aili Ikosen laulut soivat ensi kertaa sinfoniaorkesterisovituksina 23.4.

Facebook Twitter

Julkaistu 22.04.2021 klo 15:52

Kuopion kaupunginorkesterin verkkokonsertin johtaa Jaakko Kuusisto

Kuopion kaupunginorkesterin Aili Ikonen –verkkokonsertissa perjantaina 23.4. klo 19 kuullaan ensiesitys Aili Ikosen omien laulujen ja valikoitujen lainasävelmien kokonaisuudesta sovitettuna sinfoniselle orkesterikokoonpanolle. Ylikapellimestari Jaakko Kuusiston johtaman Kuopion kaupunginorkesterin kanssa estradille nousevat jazzlaulaja Ikonen ja hänen trionsa. Verkkokonsertti on taltioitu etukäteen Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisalissa.

Kuopion kaupunginorkesterin verkkokonsertissa pe 23.4. valovoimaisen jazzlaulaja Aili Ikosen lumoavat laulut kohtaavat suuren orkesterin ensimmäistä kertaa.  Konsertissa kuullaan monipuolinen kattaus Ikosen omia sävelmiä sekä muutama tarkoin valikoitu lainasävelmä, kuten Junnu Vainion Kotkan poikii ilman siipii. Upeista orkesterisovituksista vastaavat Suomen eturivin sovittajat Jaakko Kuusisto, Mikko Hassinen, Mikko Pellinen ja Teemu Takanen. Estradille nousee Suomen ykkösjazzlaulajaksikin tituleeratun Ikosen lisäksi hänen jazztrionsa, johon kuuluvat Tuomas J. Turunen / piano, Mikko Pellinen / basso ja Mikko Arlin / rummut.

Aili Ikosen poikkeuksellisen laaja ura on tähän asti sisältänyt kolme sooloalbumia, upeita big band -produktioita, Ella Fitzgerald -tulkintoja ja televisioesiintymisiä. Herkkänä, mutta samalla vahvana tulkitsijana tunnettua Ikosta on kuultu laaja-alaisesti niin aikamme huippuartistien kanssa kuin solistina eri kokoonpanoissa kuten Radion sinfoniaorkesteri, Tampere Filharmonia ja Umo Helsinki Jazz Orchestra. Ikonen tunnetaan nykyisin myös a cappella -yhtye Rajattoman jäsenenä.

Pe 23.4. klo 19 verkkokonsertti Kuopion kaupunginorkesterin YouTube-kanavalla

Aili Ikonen -verkkokonsertti julkaistaan kaupunginorkesterin YouTube-kanavalla sekä kaupunginorkesterin www-sivuilla.  Konsertin lomassa nähdään myös Aili Ikosen ja Jaakko Kuusiston ennakkoon tallennettu haastattelu, jossa heitä jututtaa Katariina Kummala, Kuopion Musiikkikeskuksen ja Kuopion kaupunginorkesterin johtaja. Tämä verkkokonsertti sekä muut alkuvuoden 2021 maksuttomat livestriimit tai konserttitallenteet ovat katsottavissa orkesterin YouTube-kanavalla konsertin jälkeen kevätkauden loppuun saakka. 23.4. konsertin taltiointi toteutetaan yhteistyössä Taustamarkkinat BGMT Oy:n kanssa.

Kuopion kaupunginorkesteri julkaisee kevätkauden 2021 konsertteja sitä mukaa, kun korona-ajan yleisörajoitukset selviävät. Verkkokonserteista ja erilaisista tempauksista tiedotetaan tilannekohtaisesti.

Koronatilanteen aiheuttamasta epävarmuudesta johtuen Kuopion Musiikkikeskuksen vuoden 2020 lopussa vanheneviksi merkittyjen tai kesäkuun 2021 loppuun mennessä vanhenevien lahjakorttien voimassaoloaikaa on jatkettu vuoden 2021 loppuun saakka.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: