Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Hiljaisen viikon musiikki soi Virtuaalikirkko-kanavalla

Facebook Twitter

Julkaistu 31.03.2021 klo 11:35

Kuopion kaupunginorkesteri ja jousikvartetti mukana Virtuaalikirkon musiikkitapahtumissa

Kuopion kaupunginorkesterin esittämä musiikki soi hiljaisella viikolla orkesterin YouTube-kanavan lisäksi myös evankelis-luterilaisten kirkkojen Virtuaalikirkko-kanavalla. Virtuaalikirkko.fi-palveluun on julkaistu Joseph Haydnin teos Jeesuksen seitsemän sanaa ristillä kaupunginorkesterin jousikvartetin esittämänä. Myös orkesterin 1.4. striimattava Kärsimyksen ja toivon tiellä –verkkokonsertti julkaistaan Virtuaalikirkon kanavalla lauantaina 3.4.

Kuopion kaupunginorkesterin hiljaisen viikon musiikista voi nauttia Virtuaalikirkko.fi-palvelussa. Kanavalle on julkaistu Joseph Haydnin teos Jeesuksen seisemän sanaa ristillä op. 51 kaupunginorkesterin jousikvartetin esittämänä. Kvartetissa soittavat Evgeny Pravilov / viulu, Eleonora Oswald / viulu, Ilja Vasiliev / alttoviulu ja Amanda Kiiski / sello. Teokseen liittyvät tekstit lukee Liisa Karjalainen, ja samassa lähetyksessä hartauden toimittaa Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen. Kokonaisuus on katsottavissa Virtuaalikirkon sivuilla.

Virtuaalikirkon kanavalla julkaistaan lauantaina 3.4. myös Kuopion kaupunginorkesterin Kärsimyksen ja toivon tiellä –verkkokonsertti, joka livestriimataan orkesterin YouTube-kanavalle to 1.4. Konsertin teemana on pääsiäisen kärsimysnäytelmän tuntemukset, ja musiikkia kuullaan renessanssin ajalta alkaen 1900-luvulle saakka. Konsertin ohjelman on suunnitellut orkesteria cembalon äärestä liidaava Matias Häkkinen. Vierailevina muusikkoina konsertissa nähdään nokkahuiluja soittava Sini Vahervuo sekä luuttua ja muita näppäilysoittimia soittava Jarmo Julkunen. Yhteistyössä: Ensemble Nylandia ja BarokkiKuopio. Ennen konserttia nähdään videoitu keskustelu, jossa konsertin liidaava Matias Häkkinen sekä Kuopion tuomiokirkkoseurakunnan urkuri Anu Pulkkinen pohtivat, millainen merkitys musiikilla on osana pääsiäisen sanomaa.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: