Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Henna Korkalainen aloitti työnsä Kuopion kaupunginorkesterin orkesterikoordinaattorina

Facebook Twitter

Julkaistu 02.09.2022 klo 08:45

Korkalainen on työskennellyt orkesterimuusikkona ja musiikkituotantojen parissa

Kuopion kaupunginorkesteri haki työsuhteeseen 1.8.2022 alkaen orkesterikoordinaattoria, jonka päävastuualueena on mm. orkesterin päivittäisen toiminnan koordinointi ja avustajahankinta. Tehtävään valittiin Henna Korkalainen, joka on aloittanut uuden työnsä. Korkalainen on työskennellyt aiemmin sekä orkesterimuusikkona että musiikkituotantojen parissa.

Kuopion kaupunginorkesterin orkesterikoordinaattorin tehtävään on valittu Henna Korkalainen, joka aloitti työnsä elokuun alussa. Joensuulaislähtöinen, musiikkipedagogiksi ja muusikoksi valmistunut Korkalainen on toiminut viime vuosina viulistina freelancerina sekä Joensuun kaupunginorkesterissa. Lisäksi hän on toiminut Kuopion kamarimusiikkiseuran tuottajana ja työskennellyt Joensuun kaupunginorkesterin hallinnossa. Korkalainen viimeistelee myös musiikkitieteen maisteriopintojaan Jyväskylän yliopistossa.

”Koen, että erityisesti muusikon työkokemuksesta on hyötyä tässä tehtävässä, koska voin ymmärtää muusikon näkökulmaa ja odotuksia”, Korkalainen pohtii. Hän odottaa työssään kohtaamisia muusikoiden kanssa. ”On kiva päästä kohtaamaan muusikoiden, vierailevien taiteilijoiden ja yleisön kanssa – sekä uuden että vanhan”.

Korkalainen haki tehtävään monesta syystä. ”Kuopio on minulle rakas kaupunki, ja olen opiskellut monen vuoden ajan Kuopion Musiikkikeskuksessa. Tiedän, että täällä on loistava orkesteri ja yksi Suomen parhaista, ellei paras konserttitalo ja -sali”, Korkalainen valottaa. Häntä kiinnosti myös orkesterikoordinaattorin monipuolinen työnkuva ja mahdollisuus vaikuttaa asioihin. ”Haluan tehdä oman työni kautta klassisesta musiikista helpommin lähestyttävää erityisesti nuoremmalle yleisölle.”

Myös Korkalaisen vapaa-ajan täyttää musiikki. ”Tällä hetkellä soitan Kuopion kaupunginteatterin Huomenna minä lähden -musikaalin jousikvartetissa. On ihanaa, että voin pitää näin soittotaitoa yllä. Muuten aikaa menee vapaa-ajalla lähinnä oman musiikin tekemiseen ja koiran kanssa hömpöttelyyn”, Korkalainen paljastaa.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI
Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi
www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: