Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Fantastiset brittiteokset soivat 27.1. Kuopion kaupunginorkesterin verkkokonsertissa

Facebook Twitter

Julkaistu 18.01.2022 klo 15:20

Solistina viulisti Nikita Boriso-Glebsky ja kapellimestarina Sasha Mäkilä

Kuopion kaupunginorkesterin kevätkausi 2022 käynnistyy torstaina 27.1. klo 19 verkkokonsertilla, joka esittelee fantastisia brittiläisiä teoksia. Benjamin Brittenin viulukonserton solistiksi saapuu eri kilpailuissa menestynyt Nikita Boriso-Glebsky, ja ennakkotiedoista poiketen konsertin johtaa kapellimestari Sasha Mäkilä. Konsertin toisena teoksena kuullaan Ralph Vaughan Williamsin viides sinfonia. Konserttiin ei oteta live-yleisöä voimassaolevien koronarajoitusten vuoksi.

Kuopion kaupunginorkesterin Fantastinen britti-ilta -verkkokonsertin 27.1. aloittaa Benjamin Brittenin Viulukonsertto op. 15, josta säveltäjä itse kirjoitti näin: “Se on epäilyksettä paras teokseni. Pelkäänpä, että se on melko vakava.” Vakavuudesta huolimatta konsertti on lukuisten huippuviulistien rakastama. Konserton tekniset ja tulkinnalliset haasteet selvittää ympäri maailmaa esiintynyt venäläisviulisti Nikita Boriso-Glebsky, jonka suuren yleisön tietoisuuteen nosti Sibelius-viulukilpailun voitto 2010. Samana vuonna hän voitti myös Fritz Kreisler –kilpailun.

Konsertin toisena teoksena soi Ralph Vaughan Williamsin 5. sinfonia, jonka säveltäjä omisti “lupaa kysymättä ja vilpittömän imartelun kera” Jean Sibeliukselle. Vaughan Williams käyttääkin teoksessa materiaalia Sibeliuksen 4. sinfonian alusta. Ennakkotiedoista poiketen konsertissa ei kuulla Daniel Jonesin teosta Dance Fantasy.

Muutoksena aiempiin tietoihin verkkokonsertin johtaa kapellimestari Sasha Mäkilä kapellimestari Grant Llewellynin sijaan, joka on estynyt matkustamasta Suomeen. Sasha Mäkilä on tehnyt kansainvälistä kapellimestariuraa ja johtanut orkestereita Euroopan ja Yhdysvaltojen lisäksi Aasiassa ja Etelä-Afrikassa. Hän toimi Mikkelin kaupunginorkesterin ylikapellimestarina vuosina 2012–2016, ja syksyllä 2021 debytoi Suomen Kansallisoopperassa rakastetun Pähkinänsärkijä ja Hiirikuningas -baletin kapellimestarina.

Fantastinen britti-ilta -verkkokonsertti livestriimataan Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisalista kaupunginorkesterin YouTube-kanavalle. Verkkokonsertti on katsottavissa orkesterin YouTube-kanavalla konsertin jälkeen kuukauden ajan. 27.1. konsertin livestriimaus toteutetaan yhteistyössä Taustamarkkinat BGMT Oy:n kanssa.

To 27.1. klo 19 LiveStream-konsertti Kuopion kaupunginorkesterin YouTube-kanavalla

Myös kaupunginorkesterin konsertti torstaina 10.2. klo 19 toteutetaan verkkokonserttina ilman live-yleisöä koronarajoitusten vuoksi. Konsertin johtaa kapellimestari Sascha Goetzel, ja solistina nähdään viulisti Isabelle van Keulen. Ohjelmassa ovat Franz Schrekerin Scherzo jousiorkesterille, W.A. Mozartin Viulukonsertto nro 5 A-duuri sekä Jean Sibeliuksen Kaksi serenadia op. 69 ja Sinfonia nro 7 C-duuri.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: