Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Energinen kansanmusiikkiyhtye Frigg ja Kuopion kaupunginorkesteri yhdistävät voimansa

Facebook Twitter

Julkaistu 06.09.2019 klo 11:38

Orkesterisovitusten ensimmäinen esitys Kuopion Musiikkikeskuksessa 13.9.

Perjantaina 13.9. klo 19 Kuopion Musiikkikeskuksen estradin valtaavat virtuoottiset pelimannitaidot ja ainutlaatuinen energia, kun Suomen kansanmusiikin johtotähtiin kuuluva Frigg-yhtye yhdistää voimansa Kuopion kaupunginorkesterin kanssa. Kuopion konsertti on uuden, orkesterille sovitetun ohjelman ensimmäinen esitys. Kaupunginorkesteria johtaa ylikapellimestari Jaakko Kuusisto.

Palkittu kansanmusiikkiyhtye Frigg laajentaa tänä syksynä ilmaisuaan orkesterimaailman puolelle: huippusovittajat, mm. Mikko Hassinen, Timo Alakotila, Antti Järvelä ja Artturi Rönkä ovat luoneet uusia versioita Friggin omimmasta ohjelmistosta, ja yhtye lähtee nyt kiertämään Suomen orkestereita. Kuopion kaupunginorkesterin konsertti 13.9. on tämän uuden ohjelman ensimmäinen esitys.

Skandinaavisessa mytologiassa Frigg tarkoittaa jumaläitiä ja hedelmällisyyden ja avioliiton jumalatarta. Frigg yhdistelee musiikissaan pohjoismaista perinnettä ja Americanaa omaperäisellä tavalla, jota kuvaamaan maailmanmusiikkimedia on kehittänyt termin nordgrass viitaten yhtyeen bluegrass-vaikutteisiin. Alun perin suomalais-norjalaisena aloittanut yhtye on muuttunut kokonaan suomalaiseksi, mutta pohjoismaiset piirteet ovat edelleen vahvat. Lähes kahdenkymmenen vuoden ajan toimineen seitsikon instrumentteihin kuuluvat neljän viulun lisäksi kitara, cittern, mandoliini sekä kontrabasso.

Yhtye on eloisuudellaan ja riemastuttavilla keikoillaan levittänyt energiaa ympäri maailman ja tullut laajalti tunnetuksi yhtenä Suomen kaikkien aikojen menestyneimmistä kansanmusiikkiyhtyeistä. Kuopion kantaesityksessä kuullaan uusia sovituksia yhtyeen repertuaarin kulmakivistä.

Kansanmusiikkiyhtye Friggiin kuuluvat:

Juho Kivivuori, kontrabasso

Esko Järvelä, viulu

Petri Prauda, mandoliini, säkkipilli ja cittern

Anssi Salminen, kitara

Alina Järvelä, viulu

Tommi Asplund, viulu

Tero Hyväluoma, viulu

Liput Frigg kiertueella -konserttiin: 35 € permanto / 30 € parvet ja ryhmät väh. 20 hlöä / 11 € lapset ja opiskelijat. S-etukortilla 32 € permanto / 27 € parvet ja ryhmät väh. 20 hlöä. Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/ lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

Myynti: Kuopion Musiikkikeskus, ma-pe klo 12-17 tai esityksen alkuun, viikonloppuisin 1 h ennen esitystä, puh. 0600 96 100 (1,98 €/ min + pvm). 6.9. alkaen Kuopion kaupunginteatteri (Niiralankatu 2) 2 h ennen esitystä, pe klo 12-19 ja la klo 12-18, puh. 0600 41 31 43 (1,98 €/ min + pvm/mvm). Kuopio Info kauppakeskus Apaja, Sokos Kuopio ja Lippupisteen myyntipisteet kautta maan. eLiput: www.lippu.fi.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: