Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Beethovenin kuuluisin sinfonia avaa Kuopion kaupunginorkesterin kevään kausikonserttisarjan 25.1.

Facebook Twitter

Julkaistu 18.01.2024 klo 10:00

Laulusolistiksi saapuu jäljittelemätön Lilli Paasikivi

Kuopion kaupunginorkesterin kevään 2024 kausikonserttisarja alkaa torstaina 25.1. klo 18 romantiikan aikakauden ensimmäisen kapinallisen, Ludwig van Beethovenin kuuluisimmalla, 5. sinfonialla. Konsertissa kuullaan ylikapellimestari Eugene Tziganen johdolla myös Beethovenin sinfonian sisarteos, Guillaume Connessonin Flammenschrift. Konsertin solistiksi saapuu valovoimainen mezzosopraano Lilli Paasikivi, joka tulkitsee Hector Berliozin herkän laulusarjan Kesäyöt. Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisalissa järjestettävä konsertti myös striimataan Kuopion kaupunginorkesterin Youtube-kanavalle.

Ludwig van Beethoven, romantiikan aikakauden ensimmäinen kapinallinen rikkoi musiikin vakiintuneet normit ja uudisti musiikkimaailman asettamalla taiteilijan tahdon luovuuden keskiöön. Kausikonsertissa 25.1. kuullaan hänen viides sinfoniansa, jonka kuuluisan alun yksinkertaisesta rytmistä ja neljästä sävelestä, joista kolme toistaa itseään, rakentuu puolituntinen teos.  ”Esityksemme hänen kuuluisimmasta sinfoniastaan pyrkii horjuttamaan odotuksia ja kertomaan dramaattisen tarinan, joka on tälle mestariteokselle olennainen. Haluamme löytää tämän uskomattoman musiikin uudelleen tuorein korvin ja kokea rohkean, toisinaan järkyttävän vallankumouksellisen musiikin ikään kuin ensimmäistä kertaa”, kuvailee ylikapellimestari Eugene Tzigane.

Guillaume Connessonin Flammenschrift (Tulikirje) on nyökkäys Goethen suuntaan ja Beethovenin 5. sinfonian sisarteos, joka maalaa muotokuvan Beethovenista ihmisenä. Connessonin musiikki on täynnä kiihkoa ja tulta, mutta siinä on myös hetkittäistä herkkyyttä ja lempeyttä. 25.1. konsertissa näitä teoksia täydentää varhaisromantiikan ajan Ranskan vastarintaliikkeen johtajan Hector Berliozin Kesäyöt-laulusarja. Berliozin teoksissa on tulta ja melankoliaa leimallisesti ranskalaisella herkkyydellä. Mestariteoksen tulkitsee Kuopiossa mezzosopraano Lilli Paasikivi, joka on tehnyt merkittävän uran paitsi laulajana, myös mm. Suomen kansallisoopperan taiteellisena johtajana.

Ensimmäinen kapinallinen -konsertti livestriimataan Kuopion kaupunginorkesterin YouTube-kanavalle, jossa se on nähtävissä myös jälkikäteen kuukauden ajan.

Ennen konserttia, klo 17.30 Valohallissa järjestetään kaikille avoimet Konserttietkot, joilla tavataan ylikapellimestari Eugene Tzigane.

Kevätkauden kausikortit Kuopion kaupunginorkesterin kausikonsertteihin ovat myynnissä 25.1. saakka. Kausikorttien myynti: Kuopion Musiikkikeskus, Lippupisteen myyntipisteet kautta maan ja Lippupisteen verkkokauppa. Myös kausikonserttien yksittäisliput ovat myynnissä.

Liput Ensimmäinen kapinallinen -konserttiin: 33 € / 27 € eläkeläiset ja ryhmät väh. 20 hlöä / 11 € lapset alle 16v ja opiskelijat / 4 € konserttipäivän etulippu opiskelijat ja alle 20v. Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

Myynti: Kuopion Musiikkikeskus ma-pe klo 13-17 tai esityksen alkuun, viikonloppuisin 1 h ennen esitystä, puh. 0600 96 100 (1,98 €/min + pvm). Kuopion kaupunginteatteri (Niiralankatu 2, ks. aukioloajat kaupunginteatterin www-sivuilta), puh. 0600 41 31 43 (1,98 €/min + pvm + pmp). Lippupisteen myyntipisteet kautta maan sekä R-kioskit (vain lunastus varausnumerolla). eLiput Lippupisteen verkkokaupasta.

Kuopion kaupunginorkesterin seuraavat konsertit:
To 1.2. Aave pyykkinarulla -perhekonsertti
To 8.2. Jään laulu -kausikonsertti
Ti 13.2. ja to 15.2. Open Orchestra

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI
Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi
www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: