Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Beethovenin hitit Iiro Rantalan käsittelyssä 4.3.

Facebook Twitter

Julkaistu 26.02.2021 klo 09:03

Best of Beethoven –kavalkadi soi ensimmäistä kertaa Suomessa Kuopion kaupunginorkesterin verkkokonsertissa

Kuopion kaupunginorkesterin Klassikoita kahdella tapaa –verkkokonsertissa torstaina 4.3. klo 19 soi kokoelma Beethovenin hiteistä. Kavalkadin ovat työstäneet konsertin johtava Jaakko Kuusisto ja solistina toimiva pianon moniottelija Iiro Rantala. Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisalista livestriimatun konsertin ohjelmassa on myös Brahmsin valoisa toinen sinfonia.

Kuopion kaupunginorkesterin Klassikoita kahdella tapaa –verkkokonserttiin 4.3. solistiksi saapuu pianisti Iiro Rantala, joka on tehnyt mittavan kansainvälisen uran jazzin huipulla. Rantala on kuitenkin kuin kotonaan myös klassisen musiikin parissa sekä erityisesti jazzin ja klassisen musiikin yhdistelmissä. Konsertin alkusoittona kuullaan Rantalan soolopianoesitys, jonka sisältö paljastuu vasta konsertin alkaessa.

Konsertissa seuraavaksi kuultava Best of Beethoven -teos on Rantalan yhdessä Jaakko Kuusiston kanssa työstämä kavalkadi Ludwig van Beethovenin tunnetuimpia teemoja sovitettuna pianolle ja orkesterille. Kokonaisuus luotiin Saksan liittopresidentin joulukuussa 2019 isännöimään tilaisuuteen, joka virallisesti käynnisti Beethoven-juhlavuoden Saksassa. Nyt se kuullaan ensimmäistä kertaa Suomessa. Ennen teosta verkkolähetyksessä nähdään Iiro Rantalan videoteosesittely.

Konsertin päättää Johannes Brahmsin toinen sinfonia, jonka sävellaji, D-duuri on poikkeuksellisen valoisa ja avoin. Sävellaji leimaa koko teosta, jossa yhdistyy lempeys ja jämäkkyys Brahmsille hyvin tyypillisellä tavalla.

Klassikoita kahdella tapaa -verkkokonsertti julkaistaan kaupunginorkesterin YouTube-kanavalla sekä kaupunginorkesterin www-sivuilla.  Verkkokonsertti ja teosesittely ovat katsottavissa orkesterin YouTube-kanavalla konsertin jälkeen kevätkauden loppuun saakka. 4.3. konsertin taltiointi toteutetaan yhteistyössä Taustamarkkinat BGMT Oy:n kanssa.

Kuopion kaupunginorkesteri julkaisee kevätkauden 2021 konsertteja sitä mukaa, kun korona-ajan yleisörajoitukset selviävät. Verkkokonserteista ja erilaisista tempauksista tiedotetaan tilannekohtaisesti.

Koronatilanteen aiheuttamasta epävarmuudesta johtuen Kuopion Musiikkikeskuksen vuoden 2020 lopussa vanheneviksi merkittyjen tai kesäkuun 2021 loppuun mennessä vanhenevien lahjakorttien voimassaoloaikaa on jatkettu vuoden 2021 loppuun saakka.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: