Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Arvoitukset ja aarteet paljastuvat Kuopion kaupunginorkesterin kausikonsertissa 9.2.

Facebook Twitter

Julkaistu 03.02.2023 klo 11:40

Dorothy Howellin pianokonserton tulkitsee brittipianisti Danny Driver

Kuopion kaupunginorkesterin kausikonsertti torstaina 9.2. klo 19 esittelee oikean aarteen, harvemmin kuullun Dorothy Howellin Pianokonserton d-molli. Sen saapuu Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisaliin tulkitsemaan brittipianisti Danny Driver. Konsertin aloittaa Anna Clynen Pivot viime vuodelta ja päättää Edward Elgarin arvoitukselliset Enigma-variaatiot. Orkesteria johtaa kapellimestari Anna-Maria Helsing.

Englantilaisten säveltäjien musiikkia sisältämä Arvoituksia ja aarteita -konsertti 9.2. esittelee Britannian Richard Straussiksi tituleeratun Dorothy Howellin Pianokonserton d-molli. Säveltäjä Howell toimi tämän myöhäisromanttisen, taidokkaasti rakennetun teoksen ensiesityksen solistina Lontoossa 1919.

Kuopiossa Howellin konserton tulkitsee brittipianisti Danny Driver, jonka levytykset ovat saavuttaneet tunnustusta mm. New York Timesilta. Driver on esiintynyt orkestereiden solistina ympäri maailmaa, ja myös hänen kiitettyjä resitaaliohjelmiaan on kuultu eri puolilla Eurooppaa, Aasiaa ja Pohjois-Amerikkaa.

Konsertin aloittaa ikäpolvensa menestyneimpiin brittisäveltäjiin kuuluvan Anna Clynen Pivot viime vuodelta. Teos sai innoituksensa Edinburghin Festivaalilta, jossa Clyne nautti laajasta valikoimasta eri taiteita. Nimi Pivot viittaa kokemuksiin, jotka niveltyvät ja kääntyvät toinen toisensa perään.

Kuopiossa toistamiseen vierailevan Anna-Maria Helsingin johdolla soivat myös Edward Elgarin arvoitukselliset Enigma-variaatiot. Jokainen muunnelma on Elgarin ystävän muotokuva, joka on merkattu partituuriin lyhenteellä tai pseudonyymillä. Elgar piti myös musiikillisista arvoituksista ja ilmoitti muunnelmien teeman olevan kontrapunkti tai säestys jollekin tunnetulle melodialle.

Konsertin kesto noin 1 tunti 20 minuuttia, sisältäen väliajan.

Liput: 33 € / 27 € eläkeläiset ja ryhmät väh. 20 hlöä / 11 € lapset alle 16v ja opiskelijat / 4 € konserttipäivän etulippu opiskelijat ja alle 20v. Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

Myynti: Kuopion Musiikkikeskus ma-pe klo 15-17 tai esityksen alkuun, viikonloppuisin 1 h ennen esitystä, puh. 0600 96 100 (1,98 €/min + pvm). Kuopion kaupunginteatteri (Niiralankatu 2, ks. aukioloajat kaupunginteatterin www-sivuilta), puh. 0600 41 31 43 (1,98 €/min + pvm + pmp). Sokos Kuopio ja Lippupisteen myyntipisteet kautta maan. eLiput Lippupisteen verkkokaupasta.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI
Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi
www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: