Kuopion Musiikkikeskus

 
 

17.3. konsertti tuo takaisin Kuopioon kaksi kiinnostavaa taiteilijaa

Facebook Twitter

Julkaistu 10.03.2022 klo 11:49

Kontrabasisti Aapo Juutilainen Kuopion kaupunginorkesterin solistina

Kuopion kaupunginorkesterin kausikonsertti torstaina 17.3. klo 19 tuo takaisin Savoon Lapinlahdella syntyneen, RSO:n kontrabasson äänenjohtajana toimivan Aapo Juutilaisen sekä Tukholmassa vaikuttavan, Kuopion kaupunginorkesterin vuorottelevana konserttimestarina toimineen kapellimestari Maria Itkosen. Juutilainen tulkitsee Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisalissa Giovanni Bottesinin h-mollikonserton. Cecilia Damströmin ihmisten ahneutta käsittelevän Lucrum-teoksen kautta päädytään Franz Schubertin raikkaaseen 5. sinfoniaan.

Kuopion kaupunginorkesterin Kierrellen kaarrellen Savoon -kausikonsertin 17.3. aloittaa saksalaisen Emilie Mayerin Alkusoitto nro 2. Tuntemattomammaksi jääneen Mayerin romanttisen tyylin persoonallisia piirteitä ovat mm. erikoiset harmoniat ja päällekkäiset rytmit. Illan solistikappaleena soi kontrabasson Paganinina tunnetun Giovanni Bottesinin kaunis ja virtaava konsertto h-molli. Sen tulkitsee Aapo Juutilainen, jonka ura kontrabasistina alkoi 10-vuotiaana kotipaikkakuntansa Lapinlahden musiikkileirillä – myöhemmin basso-opinnot jatkuivat Kuopiossa, Helsingissä ja Zürichissä. Vuodesta 2011 Juutilainen on toiminut Radion Sinfoniaorkesterin kontrabasson äänenjohtajana, minkä lisäksi hän esiintyy säännöllisesti mm. Uusinta-kamariyhtyeessä ja Suomalaisessa Kamariorkesterissa sekä tekee opetustyötä Sibelius-Akatemiassa.

Väliajan jälkeen kuullaan Cecilia Damströmin säveltämä, ihmisten ahneutta käsittelevä Lucrum vuodelta 2018, joka oli Helsingborgin orkesterin tilausteos. ”Tässä teoksessa olen yrittänyt ilmaista niitä tunteita, joita kuvittelen ahneuden herättävän, kuten katkeruutta siitä, ettei voi saada kaikkea, tai himoa saada aina vain enemmän. Minusta ahneus on jotain alati kasvavaa, joka heijastuu niin aikamme materialistisessa yhteiskunnassa kuin tässä sävellyksessäni”, Damström kertoo. Konsertin päättää Franz Schubertin kevyt ja kaunis 5. sinfonia, joka on sävelletty Schubertin sinfonioista kaikkein pienimmälle orkesterille. Sinfonia syntyi, kun säveltäjä oli 19-vuotias ja ihaili yli kaiken Mozartia.

Konsertin johtaa Maria Itkonen, joka aloitti kapellimestariopinnot Panula-Akatemiassa ja viimeistelee maisteriopintojaan Tukholman kuninkaallisessa musiikkikorkeakoulussa. Itkonen on johtanut useiden kotimaisten orkestereiden lisäksi mm. Gävlen sinfoniaorkesteria ja Västerås sinfoniettaa. Konserttimestarina Kuopion kaupunginorkesterin ja Tampere filharmonian vakinaisten kiinnitysten ohella hän on vieraillut useissa eurooppalaisissa orkestereissa.

Ennen illan konserttia klo 18.30 järjestetään Valohallissa kaikille avoin taiteilijatapaaminen, jossa kuullaan taustatietoa illan konsertin ohjelmasta ja taiteilijoista.

Kuopion kaupunginorkesterin loppukevään kausikonsertteihin voi ostaa elämyspaketin eli 4 konserttia sisältävän kausikortin, jonka hinta on 100 € perushinta / 85 € eläkeläiset. Kausikortit ovat myynnissä 17.3. saakka Kuopion Musiikkikeskuksen lippukassalla sekä Lippupisteen myyntipisteissä ja verkkokaupassa. Kausikorttiin kuuluvat konsertit 17.3. Kierrellen kaarrellen Savoon, 7.4. Huilun hengetär, 14.4. Valoisaa viulismia ja 12.5. Carmina Burana.

Liput 17.3. Kierrellen kaarrellen Savoon -konserttiin: 33 € / 27 € / 11 € / 4 € konserttipäivän etulippu opiskelijat ja alle 20v. Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

Myynti: Kuopion Musiikkikeskus ma-pe klo 15-17 tai esityksen alkuun, viikonloppuisin 1 h ennen esitystä, puh. 0600 96 100 (1,98 €/min + pvm). Kuopion kaupunginteatteri (Niiralankatu 2, ks. aukioloajat kaupunginteatterin www-sivuilta), puh. 0600 41 31 43 (1,98 €/min + pvm + pmp). Sokos Kuopio ja Lippupisteen myyntipisteet kautta maan. eLiput Lippupisteen verkkokaupasta.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: