Maaliskuu 2017

Tapahtuma_20170329_ASUOMI_100

Vapaa pääsy
 

Keskiviikko 29.3.2017 klo 17.30 Valohalli

SUOMI 100 VUOTTA -KESKUSTELUSARJA: YHDESSÄ
Mitä on hyvinvointi ja onnellisuus 100-vuotiaassa Suomessa?

Mitä on hyvinvointi ja onnellisuus 100-vuotiaassa Suomessa?

Kenelle:
Järjestötoimijoille, päättäjille, kaikille kiinnostuneille.

Vetäjä:
Kirsi Soininen, Kuopion kaupungin markkinointijohtaja

Keskustelijoina:
Leena Ståhlberg, opinto-ohjaajataustainen suunnannäyttäjä ja kohtaamisintoilija
Johanna Tuukkanen, taiteilija ja festivaalijohtaja
Markku Tervahauta, Kuopion kaupungin Terveydenhuollon ja perusturvan palvelualuejohtaja

Keskustelijat pohtivat mm. miten erilaiset rakenteet voivat tukea hyvinvointia ja onnellisuutta ja mitkä ovat yhteiskunnan, yhteisön ja yksilön roolit hyvinvoinnin edistämisessä.

Tilaisuuden jälkeen olet saanut näkökulmia siihen, mitä on hyvinvointi 100-vuotiaassa Suomessa, mistä ihmisten onnellisuus koostuu ja millä keinoilla jokainen voi lisätä omaa ja läheistensä hyvinvointia.

Kuopion Musiikkikeskuksen Suomi 100 vuotta -keskustelusarja ”Yhdessä” avaa näkökulmia asukkaiden hyvinvointiin ja yritysten yhteiskuntavastuuseen. Suomen juhlavuonna Kuopion Musiikkikeskus merkittävänä konsertti- ja kongressitalona sekä alueen vetovoimatekijänä haluaa herättää keskustelua ja olla mukana pohtimassa teemoja, jotka vaikuttavat Kuopion alueen elinvoimaisuuteen. Sarja jatkuu uusin teemoin syksyllä 2017.

Järj. Kuopion Musiikkikeskus
Vapaa pääsy.

Ilta jatkuu klo 19 Kuopion kaupunginorkesterin Sininen ja valkoinen –viihdekonsertilla. Solisteina Heidi Pakarinen ja Hannu Lehtola, kapellimestarina Markku Johansson.

Lisätietoa 29.3. konsertista

Liput

Tapahtuma_20170329_SININEN_JA_VALKOINEN

35 / 33 / 30 / 28 €

Keskiviikko 29.3.2017 klo 19 Konserttisali

”SININEN JA VALKOINEN”
100 VUOTTA SUURTA SUOMALAISTA VIIHDETTÄ

Kuopion kaupunginorkesteri
Markku Johansson, kapellimestari
Heidi Pakarinen
Hannu Lehtonen

Suomen juhlavuoden kunniaksi tehdään muistoja herättävä matka Suomen musiikkiviihteen historiaan. Itsenäisen Suomen aika on merkittävä ajanjakso suomalaisen viihteen historiassa. Teollistumisen ja teknologian kehityksen myötä ihmisten vapaa-aika lisääntyi ja mm. viihdemusiikin kysyntä kasvoi. 1900-luvun ensimmäinen vuosikymmen oli paljolti J. Alfred Tannerin ja ruotsalaisperäisten kuplettien aikaa. Myös mm. Oskar Merikanto loi sävellystyöllään vahvasti pohjaa suomalaiselle laululyriikalle. Suomalaisuuden nostaessa päätään nousi myös kansallinen viihde entistä suurempaan rooliin. Jopa niin, että itsenäistymistaistelujen tiimellyksessä syntyneen Sibeliuksen Jääkärimarssin voisi katsoa olevan eräänlainen lähtölaukaus myös suomalaiselle viihteelle.

Matkalla suomalaisen viihteen satavuotiseen historiaan kuullaan monipuolinen kattaus kotimaisen elokuvan rakkaimpia lauluja, sota-ajan merkittäviä iskelmiä ja sodanjälkeisen Suomen jälleenrakennuksen lauluja ja päädytään 2000-luvun meille suomalaisille rakkaisiin iskelmiin. Konsertti tarjoaa mm. Georg Malmstenin, George de Godzinskyn, Reino Helismaan, Kai Chydeniuksen, Jukka Kuoppamäen ja Juicen unohtumattomia kappaleita. Lauluja tulkitsevat vuoden 2013 hurmaava tangokuningatar, siilinjärveläislähtöinen Heidi Pakarinen sekä vuoden 1992 tangoprinssi, pehmeä-ääninen baritoni Hannu Lehtonen. Upeat sovitukset suurelle orkesterille on tehnyt viihteen mestari, maestro Markku Johansson, joka myös johtaa konsertin.

Järj. Kuopion kaupunginorkesteri
Liput: 35 € permanto / 30 € parvet ja ryhmät väh. 20 hlöä  
S-Etukortilla 33 € permanto / 28 € parvet
Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/lippu.
Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.